24 Ağustos 2012
Sayı: SİKB 2012/01 (34)

 Kızıl Bayrak'tan
Kürt halkına yönelik kirli savaş tırmandırılıyor
Savaş tanrılarının barışını istemiyoruz!
BDSP’den Antep açıklaması
Sendikal ihaneti parçalama görevi
Devlet terörüne geçit vermeyelim!
Blokaj eylemine özel güvenlik terörü
Kiğılı direnişçisi Didem Sorhun ile konuştuk
Micha, Türk Metal ihanetiyle son buldu
Metal İşçileri Birliği’nden açıklama
Deri-İş Sendikası ve DDSB’nin Trexta örgütlenmesindeki
Ali Bayram ile Trexta ve yaşanan süreç üzerine
Barış sorunu - V. I. Lenin
1 Eylül Dünya Barış Günü!
Grev katliamının arkasında sömürü cehennemi var!
Güney Afrika polisi katletti!
“Barometre fırtınayı gösteriyor!”
İşçiler hakları için eylemde!
Havayolu çalışanlarının grev sınavı
İşçilerden dinliyoruz: 16 ton
4+4+4 gerici eğitim sistemi
Hacıbektaş şenliklerinin gösterdikleri
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mihri Belli mezarı başında anıldı

Mihri Belli ölümünün birinci yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Geçen yıl 96 yaşında hayatını kaybeden Mihri Belli için, ölümünün birinci yılında mezarı başında ailesi ve ilerici güçler tarafından anma yapıldı.

Anma programı Sosyalist Yeniden Kuruluş sözcüsü Kadir Akın’ın kısa konuşmasıyla başladı. Akın şunları ifade etti: “Buraya onu hem anmaya hem de mücadelemizin geldiği noktayı ona anlatmaya geldik.”

Anma programı yapılan konuşmalarla devam etti. İlk sözü Sosyalist Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kâhya aldı. Kâhya konuşmasında şunları söyledi: “Devrimci mücadeleye katılmamızda Dr. Hikmet Kıvılcımlı’nın ve Mihri Belli’nin önemli bir yeri var. Bu düzenin ancak devrimle değişeceğine inanıyordu. Üçüncü özelliği ise birlikçi oluşuydu, o her zaman sosyalistlerin birliğini savunmuştur”.

Sosyalist Yeniden Kuruluş sözcülerinden Halit Elçi de söz alanlardan biriydi. Elçi, Mihri Belli’nin ilerleyen yaşına rağmen kimliğinden ödün vermediğini vurguladı.

Anmada son konuşmayı eşi Sevim Belli yaptı. Sevim Belli konuşmasında şunları ifade etti: “Onu anmanın en iyi yolu daha iyi bir dünya için mücadele etmekten geçiyor. O da sizden bunu isterdi”.

Anma töreni Mihri Belli’nin çok sevdiği Yunanistan Halk Kurtuluş Ordusu marşı olan E.L.A.S. marşının hep birlikte söylenmesiyle sona erdi.

 

 

 

 

İşçi düşmanlığını sahiplendiler

İşten atma saldırısı ve işçi düşmanlığına karşı direnişini sürdüren Cansel Malatyalı’nın maruz kaldığı polis saldırısı ve İMO yönetiminin emek düşmanı tutumu DİSK, KESK ve TTB tarafından da sahiplenildi.

Direnişinin 164. gününde, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Genel Merkezi’ne
pankart asmak isterken İMO yöneticilerinin talimatı ile polis tarafından gözaltına alınan Cansel Malatyalı’nın eylemini “kınayan” DİSK, KESK ve TMMOB yönetimleri “İMO yönetiminin yanında olduklarını” belirttiler.

“Kolay yaratılmayan bu mevziler onlarca yıldır siyasi iktidarların bütün saldırılarına rağmen ayakta kalmış, geçmişten bugüne bedeller ödemiştir” denilen DİSK açıklamasında Malatyalı’nın eylemi TMMOB ve İMO’ya dönük saldırı olarak nitelendirildi.

Eylemi, “bir grup tarafından yapılan çirkin saldırı” olarak göstermeye çalışan TTB Merkez Konseyi ise eylemcilerin cezalandırılmasını istedi.

İMO İdari Binası’nın içerisine ‘zorla’ giren grup tarafından tahrip edildiğini iddia eden KESK Yürütme Kurulu da açıklamasında “Emek ve demokrasi güçlerinin binalarına saldırıyı hiçbir gerekçenin haklı gösteremeyeceği” ifadesine yer verdi.

 

 

 

 

Şerzan’ın infazı ‘olası kast’

Polis terörü sonucu ölen Şerzan Kurt’un duruşması 17 Ağustos günü Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma savcının mütalayı okumasıyla başladı.

Savcı mütalasında Şerzan Kurt’un ‘olası kast’ ile öldürüldüğünü belirterek katil polis Gültekin Şahin için ömür boyu hapis cezası istedi. Savcının mütalasından sonra Şerzan’ın avukatlarından Mustafa Rollas savcının ‘olası kast’ iddiasını eleştirdi, katil Şahin’in kasten adam öldürmeden cezalandırılmasını talep etti.

Katil Gültekin Şahin’in avukatları ise kanunların uygulanması konusunda müvekkillerinin polis olması sebebiyle hakimden kendilerine ayrıcalık göstermesini istedi. Sanık Şahin ise çarpıtmalarla mahkemeyi sabote etmeye çalışırken önce bu olayı teşhir eden Radikal gazetesine daha sonra Aydın Erdem’i öldürdüğü iddiasıyla PKK’ye sataştı.

Hakim ise bir sonraki duruşmanın karar duruşması olduğunu belirterek, duruşma tarihini 7 Eylül olarak belirledi.

Duruşmadan sonra basın açıklamasına geçildi. İlk sözü alan BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici olayların net olduğunu, fakat yargının bir türlü net olmadığını belirtti. Binici’nin ardından sözü Avukat Mustafa Rollas aldı. Rollas konuşmasında burjuva medyanın bu işi yalnız bıraktığını belirterek, medyadan daha ilgi beklediklerini belirtti.

Basın açıklamasını Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi örgütledi. Eylemde “Katil polis hesap verecek!”, “Polis vuruyor devlet koruyor!”, “Şehid namırın”, “yaşasın halkların kardeşliğ!” ve “Şerzan için adalet Şerzan için kardeşlik!” sloganları atıldı.